Hart voor kinderoefentherapie
Praktijk voor Kinderoefentherapie en -coaching

Ons team

Bonnie Akpan

Bonnie Akpan

Positie Kinderoefentherapeut en Praktijkeigenaar

Over Hart voor Kinderoefentherapie is door mij opgericht in 2017 en ik ben hier met veel enthousiasme en plezier aan het werk. De praktijk is gevestigd op de Islamitische basisschool "An Nasr" in Alkmaar en is voor alle kinderen toegankelijk voor kinderoefentherapie en -coaching. Tevens hebben wij een samenwerkingsverband met 6 scholen in Amsterdam en omgeving. Waaronder de Islamitische basisschool "De Olijfboom" in Hoofddorp en de "6e Montessorischool Anne Frank" in Amsterdam waar ik ook werkzaam ben. Ik ondersteun kinderen, ouders, leerkrachten en zorgprofessionals met een hulpvraag op het gebied van de motorische ontwikkeling, lichamelijke klachten en onbegrepen gedrag bij kinderen. Ik heb ervaring met kinderen in het regulier -en het speciaal onderwijs. Ook heb ik veel groepslessen gegeven aan vrouwen en kinderen (met obesitas) gericht op het verbeteren van de houding, conditie en spierkracht. Kinderen spelenderwijs bewust maken van hun eigen kracht en aansluiten op hun belevingswereld is iets dat mij veel voldoening geeft. De kinderen van verschillende culturen en achtergronden maken mijn werk leuk, veelzijdig en leerzaam. Naast mijn werk hou ik van reizen en erop uitgaan met mijn zoon en vrienden. Ook maak ik dagelijks tijd om te sporten, mediteren en te reflecteren.

Job Switser

Job Switser

Positie Kinderoefentherapeut

Over Vanaf juni 2022 ben ik werkzaam bij Hart voor Kinderoefentherapie op de "Europaschool" in Amsterdam Zuid. Ik ben afgestudeerd als oefentherapeut, met de afstudeerrichting : Kinderen en Jongeren. Tijdens mijn studie ben ik meerdere malen in contact gekomen met kinderoefentherapie, waarbij mijn interesse erin steeds groter werd. In september 2023 heb ik de post HBO Kinderoefentherapie afgerond. Naast de kinderoefentherapie werk ik ook als reguliere oefentherapeut in een gezondheidscentrum in Schalkwijk. De variatie bij het behandelen van kinderen geeft mij veel energie en motivatie. Elke behandeling zie ik als een uitdaging om het kind op een speelse en creatieve manier zijn doelen te laten behalen. Buiten de oefentherapie om hou ik erg van fitnessen, koken en naar de film gaan.

Robin Kosters

Robin Kosters

Positie Kinderoefentherapeut

Over Vanaf mei 2023 ben ik werkzaam bij Hart voor kinderoefentherapie op de basisschool "De Grote Beer" in Duivendrecht. Ik ben 27 jaar en sinds 2020 werkzaam als kinderoefentherapeut i.o. op verschillende scholen en praktijklocaties in Amsterdam en Hilversum. Tijdens mijn afstudeerstage kwam ik in contact met de kinderoefentherapie op basisscholen, zowel in het reguliere als het speciaal onderwijs. Dat vond ik zo leuk dat ik besloten heb om alleen nog maar met kinderen te werken. Ik ben bezig met het begeleidingstraject tot kinderoefentherapeut en zal naar verwachting in juli 2024 mijn diploma mogen ontvangen. Het leukste aan mijn werk vind ik kinderen in hun kracht zetten en ze spelenderwijs nieuwe vaardigheden aanleren. Daarnaast vind ik het erg leuk dat ik kids zie met verschillende culturen en achtergronden, zo kan ik ook nieuwe dingen van hen leren. Naast mijn werk geniet ik erg van reizen, sporten en leuke dingen met vrienden en familie ondernemen.

Anna Spruit

Anna Spruit

Positie Kinderoefentherapeut

Over Vanaf september 2023 ben ik werkzaam bij Hart voor kinderoefentherapie, op de basisschool ‘De Kersenboom’ in Diemen. Ik ben 24 jaar oud en al bijna drie jaar werkzaam in het vak. Sinds 2022 mag ik mij dan ook gespecialiseerd kinderoefentherapeut noemen! Ik heb zowel in de praktijk als op basisscholen gewerkt en vind het erg leuk om spel en fantasie in te zetten om kinderen te ondersteunen op het gebied van motoriek. Naast het werken in dit leuke vak, sta ik regelmatig op het voetbalveld, studeer ik de master Health Care Management en vind ik het leuk om met vrienden en familie op stap te gaan.

Saaida Tanane

Saaida Tanane

Positie Kinderoefentherapeut

Over Vanaf november 2023 ben ik werkzaam bij Hart voor kinderoefentherapie, op de basisschool ‘De Kersenboom’ in Diemen. Ik werk sinds 2001 als Oefentherapeut Mensendieck in mijn eigen praktijk In Amsterdam West Bos en Lommer. Ik werk hier met een leuk en professioneel team van gespecialiseerde therapeuten. Ik heb mij door bij en nascholing gespecialiseerd in behandelen van bekken en SI gerelateerde klachten en scoliose. Ik heb veel groepslessen gegeven voor vrouwen en kinderen. Sinds 2015 werk ik ook als kinderoefentherapeut. Binnen de kinderoefentherapie, vind ik de kracht van het motorisch leren heel mooi. Hierin is elk kind uniek. Een kind begeleiden om zijn motoriek of schrijven te verbeteren is erg leuk. De kinderoefentherapie is spelenderwijs leren. Wanneer ik zie dat een kind helemaal opleeft als het merkt dat de vaardigheid lukt na de behandeling is dat voor mij een voldoening. Hierin kijk in vooral naar het kind zelf en wat het kind kan en wat het graag wil kunnen. Naast dat de kinderen van mij leren, leer ik elke keer ook weer veel van hen! Verder ben ik trotse moeder van een zoon van 11 en geniet met name van de kleine dingen in het leven. Naast Nederlands spreek ik Arabisch.

Kwaliteitsregister Paramedici

Kwaliteitsregister Paramedici

Over Alle kinderoefentherapeuten die bij Hart voor Kinderoefentherapie werkzaam zijn, zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

·