OEFENTHERAPIE MENSENDIECK

Lopen, gaan zitten, bukken, tillen … We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan reuma of astma, kunnen mensen problemen krijgen met hun bewegingsapparaat.

Het doel van oefentherapie is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van uw eigen bewegingsmogelijkheden. Ook wordt rekening gehouden met de situatie waarin u zich bevindt en met uw dagelijkse activiteiten.

De oefentherapeut biedt hulp bij rug- en nekklachten, pijn in de gewrichten (bekken, knie-enkel-voet, arm-schouder-pols), klachten bij chronische aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat, houdingsafwijkingen, hoofdpijn, spanning en incontinentie. Binnen de praktijk Hart voor oefentherapie kunt u (of uw kind) terecht voor oefentherapie Mensendieck en Kinderoefentherapie.

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. De oefentherapeut kijkt samen met u naar uw leefstijl, uw lichaamshouding en manier van bewegen in dagelijkse activiteiten. Wat gebeurt er als u zit, loopt of andere bewegingen maakt? Welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren? Daarbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken maar naar uw hele lichaam.

KWALITEIT

De oefentherapeuten van Hart voor oefentherapie zijn Bachelor of Science and Health en staan geregistreerd in het kwaliteitsregister van paramedici en de VvoCM.
De kinderoefentherapeut staat aanvullend geregistreerd bij het platform Kinderoefentherapie

KWALITEIT

De oefentherapeuten van Hart voor oefentherapie zijn Bachelor of Science and Health en staan geregistreerd in het kwaliteitsregister van paramedici en de VvoCM.
De kinderoefentherapeut staat aanvullend geregistreerd bij het platform Kinderoefentherapie


ADRES


Hart voor kinderoefentherapie

Hillegomstraat 12-14

1058 LS Amsterdam

AANMELDEN


U kan uw kind aanmelden voor kinderoefentherapie via het contactformulier. Ik neem dan spoedig contact met u op om een afspraak te maken. Indien u uw kind wilt aanmelden voor kindercoaching dan kunt u mij bereiken op onderstaand telefoonnummer.Bonnie Akpan 06-48606805


email: Hartvoorkinderoefentherapie@gmail.com


 

 


Hillegomstraat 12-14  · 1058 LS Amsterdam · mail: hartvoorkinderoefentherapie@gmail.com · KVK: 68586736 · © Copyright 2019 · Hart voor kinderoefentherapie · VvOCM 

Platform kinderoefentherapie · Sitemap · Algemene voorwaarden · Disclaimer · Hart voor kinderoefentherapie